Wilfried de Jong fietst Parijs – Roubaix in Holland Sport

Wilfried de Jong trok vorig jaar eigenhandig de stekker uit Holland Sport, maar niet zonder de belofte te maken zo nu en dan met een special terug te keren. Vanavond is het zo ver, dan staat de wielerklassieker Parijs – Roubaix centraal. Wilfried is eerder op de avond te gast bij De Wereld Draait Door om te vertellen over zijn voorliefde voor deze wedstrijd, later is dan op Nederland 3 de special te zien.

Wilfried de Jong stapt in deze ‘roadmovie’ zelf op de fiets en rijdt over de kasseien van de klassieker Parijs-Roubaix. Lukt het hem om ongeschonden over de stenen te komen?

Het parcours van de aankomende klassieker is de ontmoetingsplaats tussen topsport en het gewone leven op straat. Niet de uitslag is het uitgangspunt, maar juist de verhalen onderweg, de beleving van de profrenners en de bewoners van de streek.Servais Knaven reed de klassieker zestien keer en won in 2001. Hij leert Wilfried hoe je over de kasseien rijdt. Tijdens een massage praat Wilfried met Fabian Cancellara. Kurt Asle Arvesen vertelt hoe hij vorig jaar twintig kilometer zonder zadel aflegde en vanzelfsprekend ontbreekt ‘Mister Parijs-Roubaix’ Roger de Vlaeminck niet.

Holland Sport Special, 21.35 uur, VPRO (NL3)

Zie ook:
- Wilfried de Jong stopt met Holland Sport
- Wilfried onderzoekt nieuwsgierigheid in Motel de Jong

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>